شفافیت، مشارکتپذیری و الکترونیکی شدن از مؤلفههای اصلی دبیرخانه هوشمند است
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تحقق دبیرخانههای هوشمند را از ارکان ضروری نظام اداری کشور دانست و گفت: استقرار نظام اداری هوشمند و پاسخگو علاوه بر ریلگذاریهای قانونی و حقوقی نیاز به پیادهسازیهای فناورانه و تکنولوژیک دارد.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان فناوری اطلاعات ایران: صبح امروز چهل و نهمین مجمع مدیران دبیرخانه و فناوری اطلاعات نظام اداری کشور با شعار توسعه دولت الکترونیک، بهبود شفافیت اداری و تسهیل خدمترسانی با حضور مسئولان و نمایندگان دستگاههای اجرایی کشور برگزار شد.
امیر ناظمی، رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران در این نشست با اشاره به آمارهای موجود گفت : وضعیت فعلی دبیرخانههای ما نمادی از نظام اداری کشور است و اگر قرار بر دگرگونی وضعیت کنونی است میبایست تغییرات از دبیرخانهها آغاز شود.
وی بابیان این مطلب که حرکت به سمت دبیرخانههای هوشمند فرایندی قابلدسترس است گفت: دبیرخانههای هوشمند دارای سه جزء مهم هستند و اولین رکن آن نظام اتوماسیون و الکترونیکی شدن که روزبهروز در حال پیشرفته شدن است و تکنولوژیهای جدیدی مانند هوش مصنوعی و دادههای عظیم به آن افزوده میشود.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات شفافیت در نظامهای اداری را از دیگر ویژگیهای دبیرخانه هوشمند دانست و افزود: شفافیت الزاماً فناوری محور نیست و از مسیر تکنولوژی عبور نمیکند و اگر میخواهیم سرمایه اجتماعی بالایی را کسب کنیم و اعتماد شهروندان بهنظام اداری و نهادهای دولتی را افزایش دهیم لاجرم باید به سمت شفافیت حرکت کنیم و این امر تصمیمگیری جدی را طلب میکند و نیاز به بردباری دارد.
وی با اشاره به تصویب قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات گفت: در این راستای شفافیت سامانه دسترسی آزاد به اطلاعات و Open Data برای تضمین پیادهسازی این قانون ایجاد شد. اما این سؤال مطرح است که تا چه حد از این ابزارها برای ایجاد شفافیت استفاده میکنیم.
رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران در ادامه مشارکتپذیری را بهعنوان رکن سوم و غایب نظامهای اداری و دبیرخانه هوشمند معرفی کرد و گفت: تا چه میزان آماده پاسخگویی به مطالبات عمومی شهروندان و پذیرش نگاههای مشارکت جویانه مردم هستیم.