توانایی ایران در صادرات خدمات تخصصی امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات به کشورهای همسایه
امکان صادرات خدمات تخصصی امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات توسط ایران به کشورهای همسایه وجود دارد.
امکان صادرات خدمات تخصصی امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات توسط ایران به کشورهای همسایه وجود دارد.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان فناوری اطلاعات ایران، مهندس بیتا کیامهر، مدیر کل نظام مدیریت امنیت اطلاعات (نما) در بخش امنیت دومین جلسه کارگروه همکاریهای ایران و روسیه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، ضمن اشاره به مورد توجه قرارگرفتن استفاده از محصولات و خدمات بومی توسط بسیاری از کشورهای پیشرو در زمینه فناوری اطلاعات بیان داشت، احتمال وجود درب پشتی و به عبارتی Back Doorها همواره از دغدغههای استفاده از محصولات و خدمات غیربومی در حوزه امنیت فناوری اطلاعات و ارتباطات است. زیرا امکان نفوذ مهاجم در داخل برنامهها و یا تجهیزات سختافزاری را افزایش و ایجاد دسترسی به اطلاعات در سطوح مختلف را فراهم میکند. این در حالی است که در فرآیند بومیسازی، پیامدهای آسیبشناختی این جریان کاهش مییابد و افت قابل ملاحظه مخاطرات امنیتی نظیر خروج اطلاعات را در بر دارد. وی همچنین افزود، با توجه به حساسیت موضوع امنیت اطلاعات، نیاز به بومیسازی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات بیشتر از قبل احساس میشود و از طرفی اعمال تحریمها، امور مربوط به ثبت سفارش کالا در کشور را بسیار دشوار نموده است لذا استفاده از محصولات و خدمات بومی، راهکار بسیار مناسب و به صرفه در ابعاد متعددی است که میتواند علاوه بر ایجاد اشتغال، ارزآوری، خودکفایی و ارتقای سطح امنیتی را نیز به همراه داشته باشد.
مدیرکل نما در تشریح مصادیق صادرات خدمات حوزه تخصصی امنیت اطلاعات، دامنه آن را بسیار گسترده توصیف کرد و در خصوص توانمندیهای ایران در این زمینه، ارایه خدمات آموزشی به شیوه الکترونیکی، امکان سفارشیسازی استانداردهای امنیت برای کشورهای متقاضی استفاده از این خدمات، طراحی، مشاوره و پیادهسازی سیستم مدیریت امنیت اطلاعات (ISMS) را یادآور شد.
رییس پنل امنیت دومین جلسه کارگروه همکاریهای ایران و روسیه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در توضیح بیشتر آنچه که میان دو کشور در طی این رویداد آنلاین گذشت به پنج سرفصل اصلی اشاره کرد و ادامه داد، رمزنگاری و حفاظت از محرمانگی اطلاعات، شناسایی و تحلیل حملات سایبری، سازماندهی مراکز عملیات امنیت و پایش رخدادهای رایانهای(SOC)، مراکز اعطای گواهینامهها و زیرساختهای امن کلید عمومی، مراکز تبادل الکترونیکی دادهها و حفاظت از پروتکلهای صنعتی، موضوعاتی بودند که به تفصیل مورد بحث و تبادل نظر دو طرف قرار گرفتند. کیامهر در خصوص پیشنویس برنامه همکاری MOM (Minutes of Meeting) همچنین تصریح کرد، در این راستا با توجه به همافزایی ایجاد شده میان دانش دو کشور در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، پیشنهاد همکاریهای مشترک در مجامع جهانی رسمی مانند اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU) نیز مطرح شد و تشکیل کارگروههای تخصصیتر، جهت بررسی مسایل و ارتقا کیفی پیشنهادات به سطوح بالاتر با رویکرد عملیاتی مورد توجه قرار گرفت.