سال سرمایه گذاری برای تولید
EN
با هدف اجرایی‌شدن اصول سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات برگزار شد

معرفی دستاوردهای بومی‌سازی تجهیزات پیشرفته شبکه ملی اطلاعات

رویداد «معرفی دستاوردهای بومی‌سازی تجهیزات پیشرفته شبکه ملی اطلاعات» با هدف تحقق شعار جهش تولید و اجرایی‌شدن اصول سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات برپا شد.

رویداد «معرفی دستاوردهای بومی‌سازی تجهیزات پیشرفته شبکه ملی اطلاعات» با هدف تحقق شعار جهش تولید و اجرایی‌شدن اصول سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات برپا شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان فناوری اطلاعات ایران، دکتر مهدی کریمی نیسیانی، معاون توسعه و مدیریت شبکه ملی اطلاعات در بطن برگزاری رویداد «معرفی دستاوردهای بومی‌سازی تجهیزات پیشرفته شبکه ملی اطلاعات» ضمن گفت و گویی اظهار داشت، در سند معماری و طرح کلان شبکه ملی اطلاعات، بومی‌سازی و ارتقای 20 درصدی استفاده از خدمات بومی مورد توجه ویژه‌‌ای قرار گرفته است. با این رویکرد و با هدف تحقق شعار سال، یعنی جهش تولید و همچنین اجرایی شدن اصول سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات، برگزاری این رویداد در دستور کار قرار گرفت تا ضمن نمایش دستاوردهای شرکت‌های دانش بنیان و تولیدکنندگان داخلی تجهیزات مخابراتی، توانمندی‌های این صنعت به همگان معرفی شود.

وی هم‌چنین با اشاره به نقش «کارگروه بومی سازی تجهیزات شبکه ملی اطلاعات» به برگزاری 10 جلسه منظم کاری از تیرماه سال جاری تا کنون اشاره کرد و افزود،  در این کارگروه نمایندگان معاونت فناوری و نوآوری وزارت ICT، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، پژوهشکده ارتباطات و فناوری اطلاعات، سندیکای صنعت مخابرات و اپراتورها حضور دارند که سازمان فناوری اطلاعات ایران، میزبانی آن را به عهده دارد. پس از انجام جمع‌بندی‌های لازم، دبیرخانه شبکه ملی اطلاعات نسبت به انعکاس دستاوردهای موجود در حوزه بومی‌ و سفارشی سازی تجهیزات پیشرفته شبکه ملی اطلاعات، تصمیم به برگزاری این مراسم نمود که با استقبال اعضا مواجه شد اما به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا اقدام به برپایی آن به صورت خاص منظوره گردید.

نماینده ویژه وزیر در توسعه شبکه ملی اطلاعات در تبیین جزییات بیشتر این رویداد گفت، 44 شرکت در قالب هفت دسته بندی در این رویداد حضور دارند که شامل پایانه‌ها، لایه دسترسی، لایه انتقال(نوری)، رادیو و آنتن، رابط شبکه، لایه لبه و هسته، سامانه‌ها و شبکه‌های اختصاصی است. در دسته نخست، 12 شرکت شامل گوشی هوشمند، تبلت، گوشی IP و انواع مودم ها، دسته دوم، شش شرکت شامل ترمینال‌های خط نوری(OLT)، تجهیزات مرکزی VDSL، ترمینال شبکه نوری (ONT)، دسته سوم اعم از هفت شرکت شامل تجهیزات اکتیو نوری، SFP، ROADM، DWDM، ONT و PTON، دسته چهارم مبتنی بر 9 شرکت شامل رادیو مایکروویو، شبکه LTE اختصاصی، آنتن های مایکروویو، موبایل 5 و 8 باندی ، MIMO و SISO، دسته پنجم چهار شرکت شامل انواع کابل شبکه CAT، اتصالات کواکسیال و نوری، دسته ششم شامل 14 شرکت شامل انواع روترها (مسیریاب‌ها)، سوئیچهای شبکه SBC، HSS، Vims، ذخیره ساز دیتا، DNS، زیرساخت ابری و در آخر دسته هفتم مشتمل بر هفت شرکت شامل TripleA، OSS/BSS، Billing و SD-WAN است.

دکتر کریمی نیسیانی در خصوص برنامه کاری روز دوم این رویداد به صدور یک بیانیه از جمع بندی نظرات تولیدکنندگان و اپراتورها به عنوان مصرف کننده تجهیزات، با در نظر گرفتن سیاست های وزارت ارتباطات و فناوری اشاره کرد تا راه و فرایند بومی سازی و ترغیب اپراتورها در استفاده از صنایع داخلی به لحاظ فنی، مهندسی و حقوقی، هدایت و هموار شود.