سال سرمایه گذاری برای تولید
EN

اعطای جوایز ارزنده به برندگان اول تا ششم الکام استارز

سازمان فناوری اطلاعات ایران به برندگان اول تا ششم نمایشگاه الکام استارز جایزه می‌دهد.

سازمان فناوری اطلاعات ایران به برندگان اول تا ششم نمایشگاه الکام استارز جایزه می‌دهد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان فناوری اطلاعات ایران، دکتر امیر ناظمی، معاون وزیر ارتباطات و رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران در نشست خبری برگزاری رویدادهای جانبی الکام استارز که صبح امروز در موزه ارتباطات برگزار شد، از اعطای جوایزی به تیم‌های اول تا ششم خبر داد و گفت، با توجه به این که همواره توصیه شده است، استارتاپ‌ها برای تامین مالی از سرمایه‌گذاری خطرپذیر به جای وام استفاده کنند برای تیم‌های برنده، جوایزی را در نظر گرفته‌ایم. بدین ترتیب که برای تیم اول به مبلغ یک میلیارد تومان وام سرمایه‌گذاری خطرپذیر اعطا می‌شود. یعنی چنانچه سرمایه‌گذاری دارای آمادگی سرمایه‌گذاری به روی تیم برنده باشد می‌تواند تا سقف  یک میلیارد تومان از وام ارزان قیمت بهره‌مند شود. منظور از وام ارزان قیمت، وامی است که دارای یک سال تنفس، چهار سال زمان بازپرداخت و سود بانکی 9  درصد است. به همین ترتیب به تیم‌های دوم و سوم، 750 میلیون تومان، تیم‌های چهارم، پنجم و ششم مبلغ  500 میلیون تومان وام سرمایه خطرپذیر اعطا می‌شود.

رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران، هم‌چنین به تشریح جزییات طرح بوم‌واره و مشوق‌های موجود در این طرح پرداخت و بیان داشت، در طرح یاد شده دو هزار و 500 خدمت به صورت رایگان توسط استارتاپ‌ها استفاده می‌شود. در حالت کلی هر استارتاپی در قالب تیم یا شرکت، دارای یک بسته اعتباری یکصدمیلیون تومانی است که می‌تواند آن را در بخش‌های مختلفی استفاده یا به عبارتی خرج نماید. اما با کسب رتبه یک تا 12 در الکام استارز، علاوه بر جوایزی که در نظر گرفته شده است، یک بسته اعتباری 200 میلیون تومانی نیز به آن ضمیمه خواهد شد.

 دکتر ناظمی با توجه به گسترش و توسعه زیست‌بوم استارتاپی در کشور، آن را تحقق رویایی دانست که شاید چند سال گذشته به باور برخی دیوانگی بود و در زمینه سایر حمایت‌های این سازمان تصریح داشت، در الکام استارز سال جاری، طرح بوم سرمایه سامانه ایران نوآفرین در عمل به کار گرفته می‌شود. در این طرح، تمام استارتاپ‌هایی که در سامانه ایران نوآفرین ثبت‌نام کرده‌اند، در صورتی که نیازمند جذب سرمایه باشند، می‌توانند طرح تجاری خود را بارگذاری ‌نمایند. چنانچه سرمایه‌گذاران که شامل صندوق‌های پژوهش و فناوری نیز می‌شود، آن را انتخاب کرده باشند مستقیم برای آنها ارسال می‌شود. در غیر این صورت، وارد تالار سرمایه شده و سرمایه‌گذاران مختلف در صورت تمایل می‌توانند اقدام به سرمایه‌گذاری نمایند.

وی هم‌چنین برنامه‌های الکام استارز برای دانش‌آموزان را تشریح کرد و آموزش دو مهارت کلیدی تفکر انتقادی و کارآفرینی را به دانش‌آموزان در آینده ضروری دانست و خاطرنشان ساخت، با توجه به این که کارآفرینی به صورت رسمی، سهم قابل توجهی در کتاب‌های درسی ندارد، با همکاری وزارت آموزش و پرورش به برگزاری دوره‌های کوتاه مدت به صورت آزمایشی پرداختیم که در مجموع بالغ بر سه هزار دانش‌آموز در این دوره‌ها شرکت کرده و دو کمپ دانش‌‌آموزی دختران و پسران در این زمینه برگزار شده است. لذا در الکام استارز سال جاری، برای سه تیم برتر دانش‌‌آموزی جایزه 200 میلیون تومانی بوم‌سرمایه در نظر گرفته شده است و 15 بسته 200 میلیون تومانی اضافه بر بخش بوم‌سرمایه هم اعطا خواهد شد.

بر اساس این گزارش، زمان بندی نمایشگاه الکام استارز به این شکل خواهد بود که از یکم تا 12 دی ماه، ثبت‌نام برای شرکت در الکام‌پیچ، پاویون شتاب و آوردگاه سرمایه آغاز می‌شود. سپس از ‌۱۳ تا 16 دی، بررسی مدارک و تکمیل اطلاعات صورت می‌‌‌گیرد. لذا ‌۱۷ تا۱۹دی ماه، ارائه پیچ و جلسات مشاوره و سرمایه گذاری در حال انجام خواهد بود و در نهایت ‌۲۳ تا ۲۶ دی،  الکام استارز برگزار خواهد شد. در این رویداد، کلیه فعالیت‌ها از جمله برگزاری، بازدید و داوری به دلیل شیوع پاندمی کرونا به صورت مجازی خواهد بود.

در نشست خبری امروز، علاوه بر معاون وزیر ارتباطات، محمدباقر اثنی‌عشری، رییس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور و برات قنبری، دبیرکل سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور نیز حضور داشتند.