جزییات حمایتی دولت و سکوها برای کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال
سامانه حمایت از سکوها و کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال با حضور نمایندگان دولتی و سکوها رونمایی شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فناوری اطلاعات ایران، دکتر خوانساری، معاون وزیر ارتباطات در رویدادی که صبح امروز به مناسبت رونمایی از «سامانه حمایت از سکوها و کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال» به نشانی https://1649.ir/ برگزار شد، با بیان این که دستگاههای دولتی با استفاده از تمامی ظرفیتهایی که در اختیار دارند از کسب و کارهای اینترنتی حمایت میکنند، اظهار داشت: با توجه به مسائلی که از اوایل مهرماه در کشور شکل گرفت و تصمیماتی که توسط مراجع ذیصلاح صادر شد، مشکلاتی برای مردم و کسب و کارهای مجازی به وجود آمد.
به همین منظور، دولت تکلیفی را برای وزارت ارتباطات و سایر اعضای کارگروه اقتصاد دیجیتال در نظر گرفت تا امکانی را برای فروشگاههای اینترنتی ایجاد کنند تا زمینه بازیابی فعالیت آنها فراهم شود. نتیجه این تلاش تصویب «آییننامه حمایت از سکوها و کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال» در 14 بند و مشتمل بر 30 نوع حمایت است که بر خلاف بروکراسیهای رایج اداری و با توجه به تاکید رئیس جمهور به صورت سریع در اختیار دولت قرار گرفت و پس از امضای آن توسط معاون اول رئیس جمهور ابلاغ و در اختیار دستگاههای اجرایی قرار گرفت.
در این رویداد که نمایندگان دستگاههای متولی و سکوهای حمایتکننده از کسب و کارهای اینترنتی نیز حضور داشتند، رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در خصوص چگونگی به کار بستن ظرفیتهای دولت برای مزیتبخشی سکوها، بیان داشت: درآییننامه یاد شده، ابعاد مختلفی برای حمایت از سکوها و کسب و کارها در نظر گرفته شده است.
ارائه خدمات متنوع پرداخت، حمایت تبلیغاتی در قالب بستههای مختلف از طریق رسانه ملی و سکوها، حمایت و مشوقهای مالیاتی، تامین تجهیزات و زیرساخت فنی لازم برای سکوها، اعطای تسهیلات، خدمات لجستیک، اعتباربخشی به کسب و کارها و غیره از جمله حمایتهایی هستند که توسط دستگاهها و وزارتخانههای مختلفی که در این آییننامه از آنها یاد شده است، به سکوها و کسب و کارها ارائه میشود.
وی در حالی که از برنامه حمایتی سکوها و کسب وکارهای مجازی به عنوان یک برنامه کلان یاد کرد که در مرکز ملی فضای مجازی نیز مورد توجه و تاکید قرار گرفته است، خطاب به سکوهای ارائهدهنده بستههای تبلیغاتی خاطرنشان ساخت: در حال حاضر، هر یک از سکوهای مشمول ارائه دهنده بستههای تبلیغاتی به کسب و کارها، برنامههای ویژهای را تدارک دیدهاند.
اما در شرایط کنونی تاکید میشود، بستههای خوشآمدگویی خود را برای فروشگاههای اینترنتی روشن کنند تا بتوانند بازار قبلی خود را هر چه سریعتر به دست آورند. در این میان دستگاههای دولتی نیز خدمات حمایتی و تشویقی خود را از طریق پنجره واحد 1649 به صورت الکترونیکی و مرکز تماس ارائه میدهند تا با ایجاد شفافیت لازم، متقاضیان بتوانند از حمایتهای در نظرگرفته شده برخوردار شوند.
دکتر خوانساری، با تاکید بر لزوم خروج از حالت توصیهای و اداری توسط دستگاههایی که در آئیننامه نامه یاد شده، نقشی را به عهده گرفتهاند، تصریح داشت: رسیدن به نقطه مطلوب در پیادهسازی آئیننامه حمایتی دولت از سکوها و کسب وکارهای مجازی کشور با هدف رشد و توسعه فضای کسب وکارهای دیجیتال و توسعه اقتصاد دیجیتال در این است که کلیه اقدامات در نظر گرفته شده برای متقاضیان قابل بهرهبرداری باشد و به دست مصرفکننده برسد. انجام تکالیفی که در آئیننامه برای دستگاهها در نظر گرفته شده است، یک اقدام جمعی است که نتایج حاصله از آن به گسترش و توسعه خدمات بومی در کشور میانجامد.
امیدواریم با استفاده از ظرفیتهای مرکز تماس 1649 و امکان برقراری ارتباطی که به منظور دریافت بازخورد و رفع مشکلات کسب و کارها در نظر گرفته شده است، بتوانیم فضایی امیدبخشتر، روانتر و بهتر از قبل برای مردم ایجاد کنیم.