سال سرمایه گذاری برای تولید
EN

لزوم نقش‌آفرینی کنشگران غیردولتی ایرانی در مجمع جهانی حکمرانی اینترنت

نقش‌آفرینی کنشگران غیردولتی ایرانی در مجمع جهانی حکمرانی اینترنت، یک ضرورت است

به گزارش روابط عمومی سازمان فناوری اطلاعات ایران،در نشستی که با عنوان «تجربه‌نگاری هجدهمین مجمع سالانه حکمرانی اینترنت» (IGF 2023) در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد؛ چگونگی به کارگیری تجارب حضور ایران در نشست IGF برای ایفای نقش موثر در دوره‌های بعدی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
در این نشست که با حضور دکتر خوانساری، معاون وزیر ارتباطات، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مشاور امور راهبردی و بین‌الملل وزیر ارتباطات برگزار شد،دکتر خوانساری با اشاره به تاریخچه شکل‌گیری نشست IGF اظهار داشت: نقش آفرینی بازیگران مجمع جهانی حکمرانی اینترنت از سال ۲۰۰۵ به گونه‌ای طراحی شده است که نقش و جایگاه دولت‌ها کمرنگ است و در مقابل، جایگاه سایر ذی‌نفعان قابل توجه است.

وی افزود: عمده نقش‌آفرینان این مجمع‌، کنشگران غیردولتی شامل: جامعه مدنی، بخش خصوصی، جامعه فنی و رسانه هستند؛ بنابراین دولت با درک این روند، علاوه بر نقش خود به عنوان دولت، به نقش‌آفرینی در قالب یک هماهنگ‌کننده نیز می‌تواند بپردازد و  امکان حضور بخش خصوصی ایران، دانشگاه‌ها و انجمن‌های غیردولتی و پیگیری راهبردهای خود در مجمع جهانی حکمرانی اینترنت را دنبال کند. معاون وزیر ارتباطات با اشاره به نشست IGF که در سال جاری در ژاپن برگزار شد موضوعات مورد توجه سازمان فناوری اطلاعات ایران را برشمرد و گفت: نشست‌های مرتبط با فرایند WSIS+20، حفاظت از کودکان در فضای مجازی، و تقاطع فناوری های نوظهور به ویژه هوش مصنوعی با موضوعات اخلاقی،‌ حقوقی، فناورانه و توسعه‌ای، از اصلی‌ترین موضوعات مورد توجه و تمرکز ما در ژاپن بود.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، در ارائه تجربه‌نگاری خود از نشست IGF، وجود «آژانس دیجیتال ژاپن» و نقش آن در توسعه دولت الکترونیکی را جالب توجه توصیف کرد و افزود: آژانس دیجیتال ژاپن، یک دستگاه دولتی است که مسئولیت هماهنگی بین دولت ژاپن، بخش خصوصی و جامعه مدنی در زمینه توسعه دولت هوشمند و تحول دیجیتال را به عهده دارد.

وی حفاظت از کودکان در فضای مجازی را موضوعی دانست که نزدیک‌ترین رویکرد میان ایران و کشورهای حاضر در نشست IGF را داراست و تصریح داشت: وجود تفاوت در نوع دیپلماسی میان کشورها همواره وجود دارد؛ اما در موضوع حفاظت از کودکان در فضای مجازی با سایر کشورها اشتراکات زیادی وجود دارد و با توجه به این دیدگاه مشترک می‌توانیم تعامل و همکاری خوبی با سایر کشورها داشته باشیم. گفتنی است امنیت سایبری، جرائم سایبری، ایمنی آنلاین، هوش مصنوعی و فناوری‌های نوظهور، حقوق دیجیتال کودک از جمله موضوعاتی بودند که در IGF ژاپن مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.  استانداردها، حکمرانی، تنظیم‌گری،  جنبه‌های حقوقی و اخلاق و مسئولیت پذیری هوش مصنوعی از موضوعات سخنرانی‌های جالب توجه در این اجلاس بود.