چگونگی ارائه خدمات فناورانه به کودکان و نوجوانان در فضای مجازی
چگونگی ارائه خدمات فناورانه به کودکان و نوجوانان در فضای مجازی در نشست تسهیلگری فراخوان شرکتهای فعال در سراسر کشور در زمینه خدمات دوستدار خانواده مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی سازمان فناوری اطلاعات ایران، هم زمان با روز جهانی اینترنت ایمنتر(17 بهمن)، نشست تسهیلگری فراخوان شرکتهای فعال در سراسر کشور در زمینه خدمات دوستدار خانواده برگزار شد.
این نشست که با حضور دکتر محمد خوانساری، معاون وزیر ارتباطات و دکتر سیده عاطفه موسوی، مشاور وزیر در امور بانوان برگزار شد، شرکتهای فعال در حوزه کودک و نوجوان به معرفی خدمات و پلتفرمهای فعال در حوزههایی نظیر: خدمات نظارت والدینی، ساز و کار نمایش تبلیغات مناسب، حفاظت از داده، پرداخت کنترل شده و حفاظت از حریم خصوصی و متناسب سازی خدمت با سن کاربر کودک و نوجوان پرداختند.
این گزارش حاکی است، در این رویداد، شرکتهایی از سراسر کشور نظیر استانهای گلستان، اصفهان و البرز که در فراخوان ارائه خدمات تسهیلگری دوستدار خانواده حضور پیدا کرده بودند به معرفی سکوها و خدمات خود پرداختند. عمده خدمات این کسب و کارها، مبتنی بر معرفی پلتفرمها و ابزارهایی بود که با کاهش مخاطرات فضای مجازی، بتواند محیط حضور کودکان و نوجوانان را در فضای مجازی را به صورت هر چه بیشتر امنسازی کند. فعالیت برخی نیز درصدد چگونگی آموزشهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کودک و نوجوان با نصب ابزارهای فناورانه بر روی دستگاههای گوشی تلفن همراه، لپ تاپ و رایانه بود.
در این میان، شرکتهایی نیز حضور داشتند که به ارائه خدمات تولید و نمایش محتوا میپرداختند.بر اساس این گزارش، پس از اعلام توانمندی های شرکت های فعال در حوزه کودک، مسوولان وزارت ارتباطات، روشها و امکانات حمایتی وزارت ICT از تلاش های در حال انجام در حوزه حمایت از کودک و نوجوان در فضای مجازی اعلام کردند.ارایه وام از محل بند الف تبصره 18 و ایجاد هماهنگی با دستگاه های دولتی مرتبط با این حوزه به منظور دسترسی به بهتر به جامعه هدف از جمله اقدام های وزارت ارتباطات در خصوص حمایت از تلاش های در حال انجام در این حوزه محسوب می شود.
دکتر خوانساری، رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در این نشست با یادآوری این مهم که بروز تغییراتی در دوران کرونا، باعث شد استفاده از فضای مجازی به ابزاری الزام آور برای کودکان و نوجوانان تبدیل شود، اظهار داشت: لزوم حفاظت از کودک در فضای مجازی، رویکرد مشترکی است که میان ایران و تمام کشورهای دنیا وجود دارد، با این تفاوت که در کشور ایران، خانواده از نقشی محوری و اساسی در حفاظت و صیانت از کودک و نوجوان در فضای مجازی برخوردار است.
وی با اشاره به اسناد بالادستی نظیر حفاظت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی که به تصویب شورای عالی فضای مجازی رسیده است، گفت: توسعه و استفاده از ابزارهای فناورانه در استفاده کودکان و نوجوانان از فضای مجازی در چارچوب فرهنگ ایرانی-اسلامی، باعث پیشگیری از آسیبهای احتمالی در این حوزه میشود.
معاون وزیر ارتباطات، افزود: ایجاد فضای رقابتی میان فعالانی که خدمات فناورانه در حوزه هویت سنجی برای کودکان و نوجوانان ارائه میدهند، نیازمندی مهمی است که باعث میشود، خدمات مناسب با سن کاربر به وی ارائه شود. گفتنی است، نخستین جشنواره خدمات دیجیتال دوستدار خانواده با هدف گفتمان سازی طراحی و کاربری فناوری های دوستدار خانواده از امروز آغاز شد و تا ۲۴ بهمن ادامه خواهد داشت.