ارائه گزارش پیشرفتهای ICT کشور در اجلاس سران جامعه اطلاعاتی سازمان ملل
جمهوری اسلامی ایران، همواره از فناوری اطلاعات و ارتباطات در راستای ارائه خدمات بهتر به مردم و پیشرفت کشور استفاده کرده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان فناوری اطلاعات ایران، معاون وزیر ارتباطات در اجلاس عالی جامعه اطلاعاتی 2024 سازمان ملل در ژنو با اشاره به اینکه در چند سال اخیر توسعه زیرساختها و خدمات ارتباطات و فناوری اطلاعات، بهعنوان محرک اصلی برنامههای توسعه پنج ساله جمهوری اسلامی ایران، شتاب قابلتوجهی گرفته است، اظهار داشت: در حال حاضر دسترسی به خدمات اصلی مورد نیاز مردم به واسطه دولت الکترونیکی در سطوح مختلف بهصورت شبانهروزی از طریق یک پنجره واحد فراهم و تسهیل شده است.
دکتر محمد خوانساری، وضعیت دسترسی پهن باند در کشور را تشریح کرد و گفت: در حال حاضر امکان اتصال به نسل سوم و چهارم تلفن همراه برای بیش از ۹۸ درصد جمعیت روستایی (معادل ۹۶ درصد روستاهای کشور) وجود دارد و دولت در قالب طرح «خدمات عمومی اجباری» (USO) اطمینان حاصل کرده است که همه کاربران، حتی در مناطق روستایی و دورافتاده نیز به پهنای باند سیار و امکانات و خدمات شبکه ارتباطی عمومی با قیمت مقرونبهصرفه دسترسی داشته باشند.
وی افزود: برای توسعه دسترسی پرسرعت، طرح «فیبر نوری تا خانه و کسبوکار» FTTX به عنوان زیرساخت پایدار و قابل اطمینان از سال گذشته آغاز، و تاکنون حدود 7.5 میلیون خانوار و کسب و کار تحت پوشش این طرح قرارگرفتهاند. این طرح طی تا دو سال آینده شهرهای بزرگ و مراکز استانی را بهطور کامل تحت پوشش قرار خواهد داد تا علاوه بر دسترسی مردم به اینترنت پرسرعت، امکان همگرایی فناوریهای مختلف و بهرهبرداری از فناوریهای نوظهور مانند اینترنت اشیا و هوش مصنوعی را در آینده فراهم کند.
معاون وزیر ارتباطات، از دستاوردهای ایران در حوزه پلتفرمهای دیجیتال بومی خبر داد و افزود: در جمهوری اسلامی ایران، پلتفرمهای دیجیتال داخلی برای ارائه خدمات مختلف ازجمله سلامت الکترونیک، پیامرسانها، شبکههای اجتماعی، تجارت الکترونیکی و خدمات ویدیویی ایجادشدهاند. همچنین پنجره ملی خدمات دولت هوشمند که از دو سال قبل راهاندازی شده است، بیش از سه هزار خدمت از ۹۹ درصد دستگاههای دولتی متصل را ارائه میکند.
وی در خاتمه خاطرنشان ساخت، ایران با مشارکت فعال خود در نهادهای سیاستگذاری بینالمللی، همیشه در تلاش بوده تا برنامههای پیشرفت کشور را با حداکثر همکاری و مشارکت بینالمللی و با هدف ایجاد آینده ی دیجیتالی بهتر برای همه دنبال کند. جمهوری اسلامی ایران، از همکاری بینالمللی برای تبادل تجربیات و جذب سرمایهگذاری و فناوریهای جدید نیز استقبال میکند.
گفتنی است هماکنون سازمان فناوری اطلاعات ایران به نمایندگی از وزارت ICT در اجلاس جهانی سران جامعه اطلاعاتی WSIS-2024 حضور دارد و در نمایشگاهی که در حاشیه این رویداد در حال برگزاری است به ارائه دستاوردهای کشور در حوزه دولت هوشمند میپردازد.