سال سرمایه گذاری برای تولید
EN
معاون وزیر ارتباطات :

افزایش شاخص آمادگی الکترونیکی دستگاه‌ها باعث توسعه دولت همراه می‌شود

رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به بهره‌برداری فاز نخست دولت همراه گفت : با دولت همراه خدمات دولت همه‌جا و همه‌وقت در دستان مردم خواهد بود .

رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به بهره‌برداری فاز نخست دولت همراه گفت : با دولت همراه خدمات دولت همه‌جا و همه‌وقت در دستان مردم خواهد بود .

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان فناوری اطلاعات ایران : دکتر رسول سراییان در مراسم روز جهانی ارتباطات و رونمایی از فاز نخست دولت همراه گفت : تحولات صورت گرفته در دولت تدبیر و امید  در حوزه زیرساخت منحصربه‌فرد بوده است  و طی دو سال 35 هزار سایت موبایل نسل سوم و چهارم راه‌اندازی شد و بیش از 50 میلیون ایرانی در شهر و روستا و جاده‌ها می‌توانند از این بستر فراهم‌شده استفاده نمایند .

معاون وزیر ارتباطات دسترسی را بنیان و زیرساخت اقتصاد دیجیتال دانست و گفت : سرمایه‌گذاری برای پروژه دولت همراه توسط بخش خصوصی صورت گرفته‌شده است و ابزار استفاده و دسترسی به این خدمات نیز توسط مردم و از طریق گوشی‌های هوشمند فراهم است و دراین‌بین دولت تنها نقش مقررات گذاری را بر عهده داشته است و این امر حاصل تجربه موفقی است که ما در توسعه شبکه موبایل داریم .

رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران دسترسی همه‌وقت و همه‌جا بودن دولت همراه را ویژگی بارز این اپلیکیشن نسبت به سایر درگاه‌ها دانست و گفت : دیگر نیاز نیست مردم برای دریافت هر خدمتی به سایت‌ها و درگاه‌های متعددی مراجعه نمایند و کلیه خدمات به‌صورت زنجیره قابل دریافت است .

دکتر سراییان ارزش‌ها ، شهروندان ، فناوری و اقتصاد را چهار پیشران توسعه‌ای دولت همراه برشمرد و گفت : با اجرای خدماتی ازاین‌دست به دنبال دستاوردهای کلانی در حوزه حفظ محیط‌زیست ،حقوق شهروندی ،تولید داخلی ، خلق ارزش و مهم‌تر از همه ایجاد بهره‌وری با استفاده از منابع داخلی هستیم.

وی با اشاره به اینکه در دولت همراه سه بستر در پلتفرم برای ارائه خدمات طراحی‌شده است، افزود: سرویس‌های ساده بر اساس ussd است، سرویس‌های پیچیده بر مبنای اپلیکیشن و سرویس‌های تعاملی نیز از طریق پیامک است.

رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران در ادامه افزود :  ما در فاز نخست 55 خدمت را راه‌اندازی کرده‌ایم و این خدمات زنجیروار به هم متصل هستند و امیدواریم با تعامل بقیه دستگاه‌ها  بتوانیم خدمات  بیشتری را در مقاطع دیگر نظیر دهه فجر و هفته دولت اضافه نماییم .

وی در جمع صاحب‌نظران حوزه فناوری اطلاعات گفت : ارائه خدمات بر روی سکوی دولت همراه و حفظ پایداری بر دسترس‌پذیر بودن  خدمات و همچنین فرهنگ سازی و به‌کارگیری ظرفیت‌های رسانه‌ای کاربران نهایی را برای استفاده از خدمات الکترونیکی مطالبات اصلی ما از نهادها و دستگاه های اجرایی است  

معاون وزیر ارتباطات در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به چشم‌انداز تحول در حوزه دولت الکترونیکی گفت : تلاش ما این است که از این بستر فراهم‌شده علاوه بر ارائه خدمات متنوع ،بتوانیم  فرصت‌های جدید و کسب‌وکارهای نوین و همچنین شفافیت در اقدامات دولتی و فرصت‌های اقتصادی جدید خلق نماییم  و بتوانیم رویکردی پیش‌دستانه در عرضه خدمات ارائه دهیم به‌گونه‌ای که با تحلیل داده‌های رفتاری کاربران به‌صورت هوشمند بتوانیم خدمات موردنیاز کاربران را ارائه و به‌موقع اطلاع‌رسانی نماییم .

وی با اشاره به ارزیابی الکترونیکی دستگاه‌ها گفت : تاکنون 3 مرتبه میزان الکترونیکی بودن دستگاه‌ها در مقاطع مختلف اندازه‌گیری شده است. در گام اول با بررسی 69 دستگاه میزان الکترونیکی بودن 20 درصد برآورد شد و در گام دوم که در شهریورماه سال گذشته در بین 80 دستگاه صورت گرفت میزان الکترونیکی بودن دستگاه‌ها به رقم 30 درصد افزایش یافت و در گام آخر با ارزیابی 93 درصد میران الکترونیکی بودن دستگاه‌ها به 40 درصد رسید

معاون وزیر ارتباطات در بخش دیگری از سخنان خود زیرساخت مراکز داده و قطب‌های دیتاسنتر را یکی از زیرساخت‌های اساسی شبکه ملی اطلاعات دانست و گفت : چشم‌انداز مدنظر این است که قطب‌های دیتاسنتر را به‌گونه‌ای در کشور ایجاد نماییم که تمام داده‌ها در کشور حفظ شود .

وی با تأکید بر میزبانی داده‌ها  با حداقل هزینه و حداکثر کیفیت در کشور گفت : پیش‌بینی ما این است که تا سال 1400  پنج  قطب دیتاسنتر را در کشور ایجاد نماییم و که مراحل اولیه و تایید آن اخذشده است و امیدواریم هستیم که فراخوان آن را در اسرع وقت اعلام نماییم .

رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران با اعلام نارضایتی از پراکندگی و عدم انسجام  دیتاسنترها در کشور گفت : ارزش بازار دیتاسنتر در دنیا بالغ‌بر 400 میلیارد دلار است و ما می‌بایست سهم خودمان را از این بازار  با توجه به جمعیت کشور و میزان استفاده در نظر بگیریم و هم‌اکنون پتانسیل بسیار بالایی در این حوزه وجود دارد و این بازار تاکنون به‌صورت بکر و دست‌نخورده باقی‌مانده است و با ورود بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری در این حوزه می‌توانیم از این فرصت استراتژیک استفاده نماییم .