تقویت سکوی دولت همراه، باعث کاهش مخاطرات بیماری کرونا میشود
همکاری دستگاههای اجرایی در تقویت سکوی دولت همراه باعث کاهش مخاطرات همهگیری بیماری کرونا در میان شهروندان ایرانی میشود.
همکاری دستگاههای اجرایی در تقویت سکوی دولت همراه باعث کاهش مخاطرات همهگیری بیماری کرونا در میان شهروندان ایرانی میشود.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان فناوری اطلاعات ایران، دکتر مجید فولادیان، مدیر کل دفتر پایش، نظارت و پیادهسازی دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات ایران طی گفت و گویی ضمن اشاره به این که وظیفه اصلی سکوی دولت همراه، فراهم کردن زیرساخت دسترسی به خدمات دولت الکترونیکی و همراه است، در خصوص جزییات این طرح تصریح داشت، دولت همراه، یک خدمت حاکمیتی است که از سوی دولت به مردم(G2C) و در سطح ملی ارایه میشود و کلیه اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی میتوانند از آن بهرهمند شوند. این پروژه که هم اکنون در سه بستر پیامک، برنامه کاربردی(APP) و USSD آماده خدمترسانی است به گونهای طراحی شده است که پس از عبور از بستر نرم افزاری مرکز تبادل یکپارچه اطلاعات(GSB) و PGSB در اختیار سکوی دولت همراه قرار میگیرد و سپس به متقاضیان ارایه میشود.
وی در مورد خاستگاه قانونی این پروژه به سه بند قانونی مجزا از یکدیگر مانند بند ج مصوبه شماره 128304/ت 52075 ه هیات دولت مورخ 15/10/1395 در خصوص ایجاد مراکز داده دولت به همراه نظام به روزرسانی مستمر و برخط دادهها و اطلاعات اشاره کرد و یادآوری نمود که تلویحا جملگی بر این نکته تاکید دارند که دستگاههای اجرایی به منظور ارایه خدمات خود بر روی تلفن همراه و با حداقل هزینه به مردم، به جای این که به طور جداگانه و با صرف هزینه زیاد به ایجاد زیرساختهای ارتباطی نظیر طراحی اپلیکیشن بپردازند، میتوانند از این سکوی الکترونیکی با رعایت ضوابط قانونی و امنیتی استفاده کنند.
مدیر کل معاونت دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات ایران در تشریح ساختار کلی اپلیکیشن دولت همراه بیان داشت، ما در این پروژه یک زیرساخت ابری کلی برای خدمات دولتی بر روی موبایل فراهم کردهایم تا مدیریت همه بخشهای پروژه بر روی آن قرار بگیرد. لذا این زیرساخت به صورت سخت افزاری و نرم افزاری برای هر یک از بخشهای اپلیکیشن، پیامک و USSD به صورت مجزا طراحی شده است.
دکتر فولادیان در مورد آخرین وضعیت سکوی دولت همراه گفت، تعداد خدمات در هر یک از بسترها حدود 100 خدمت است و تعداد کل کاربران نیز بالغ بر هشت میلیون نفر برآورد شده است. اما چنانچه از منظر تعداد تراکنش به بررسی آمار بپردازیم، از ابتدای شروع به کار دولت همراه تا کنون حدود 300 میلیون تراکنش به ثبت رسیده است. وی در مورد نحوه همکاری دستگاههای دولتی در راستای تقویت سکوی دولت همراه گفت، با توجه به همهگیری ویروس کووید 19 در کشور و لزوم کاهش مراجعات حضوری و فاصلهگذاری اجتماعی، همکاری هر چه بیشتر دستگاههای دولتی میتواند زمینه تسهیل هر چه بیشتر مردم به خدمات دولت از طریق سکوی دولت همراه را در بر داشته باشد.
گفتنی است نصب نرم افزاردولت همراه از طریق درگاه ملی خدمات دولت هوشمند و یا لینکهای معرفیشده در سایت دولت همراه به نشانی https://mob.gov.ir/ بدون نیاز به ارایه مدرک خاصی امکانپذیر است. اما استفاده از خدمات دولتی نیازمند احراز هویت است که این امر از طریق سامانه شاهکار و ثبت احوال انجام میپذیرد.