سال سرمایه گذاری برای تولید
EN

تدوین مقررات و ضوابط و استانداردهای فنی مورد نیاز در استقرار چارچوب و برنامه ملی معماری فناوری اطلاعات سازمانی و مدل های مرجع آن

کد :13061400000

تدوین و ترجمه استاندارد های حوزه فناوری اطلاعات، بومی سازی استاندارد های ISO که در زمینه چارچوب تعامل پذیری در حوزه چارچوب ملی معماری سازمانی و لایه های آن به منظور یکپارچه سازی انها در  دستگاه های اجرایی به آن نیازمندیم.

شناسنامه خدمت

سطح خدمت: ملی
نوع خدمت: خدمت به دیگر دستگاه های دولتی(G2G)
ماهیت خدمت: حاکمیتی
نوع مخاطبین: دستگاه های اجرایی، نهادها و سازمان هایی که در صدد پیاده سازی معماری به صورت استاندارد می باشند.
شناسنامه دریافت
توافق‌نامه سطح خدمات -

فرآیندها


سوالات متداول

چه مراکزی از صلاحیت لازم جهت اخذ مجوز مراکز اعتبارسنجی معماری سازمانی برخوردار هستند و چگونه میتوان مجوز مذکور را دریافت نمود؟

به منظور احراز صلاحیت مراکز اعتبارسنجی معماری سازمانی، دستورالعملی توسط کمیسیون توسعه دولت الکترونیکی تهیه شده که حاوی دامنه و نوع فعالیت این مراکز، شرایط و مراحل اخذ مجوز این مراکز است.

برنامه حمایتی دولت در خصوص آزمایشگاه های معماری سازمانی در دانشگاه ها به چه صورت است؟

سازمان فناوری اطلاعات ایران در راستای ظرفیت‌سازی و توانمندسازی موضوع معماری (فناوری اطلاعات) سازمانی در دانشگاه‌ها از تاسیس آزمایشگاه‌های معماری سازمانی در دانشگاه‌های معتبر که دارای شرایط و توانمندی لازم هستند، حمایت می‌کند. در واقع، آزمایشگاه‌های مذکور به عنوان مراکز اعتبارسنجی، وظیفه نظارت و ارزیابی میزان پیشرفت طرح‌های معماری سازمانی و کسب اطمینان از اجرای موثر این طرح‌ها در دستگاه‌های اجرایی و همچنین تولید دانش و تدوین اسناد فنی و متدولوژیک معماری سازمانی را به عهده دارند. اقدامات حمایتی مذکور شامل برگزاری دوره‌های انتقال دانش فنی معماری سازمانی، همکاری و همچنین اقدامات مشاوره‌‌ای در راستای راه‌اندازی آزمایشگاه، تشکیل هسته پژوهشی و اخذ مجوز کارشناسی ارشد گرایش معماری سازمانی در دانشگاه‌ها است. لازم به ذکر است که آزمایشگاه ها پس از طی مراحل مشخص و اخذ مجوز موردنظر به عنوان مراکز اعتبارسنجی شناخته خواهند شد.

ماموریت و خدمات اصلی مراکز اعتبارسنجی معماری سازمانی شامل چه حوزه‌هایی است؟

نظارت، ارزیابی و صدور گواهینامه در حوزه‌هایی از قبیل- معماری سازمانی
- عملکرد وب‌سرویس‌های سامانه‌های اطلاعاتی سرویس‌گرا
- خدمات و فرایندها
- بانک‌ها و پایگاه‌های اطلاعاتی
- درگاه‌های الکترونیکی
- زیرساخت‌های ارتباطی و سکوهای فناوری

مخاطب چارچوب معماری سازمانی ایران تنها دستگاه های دولتی هستند؟

خیر، همه شرکتها، موسسات و میتوانند از محتوای چارچوب استفاده نمایند، اگرچه برای دستگاه های دولتی الزامات و مشوقهای قانونی درنظر گرفته شده است.

 

آیا چارچوب معماری سازمانی ایران در همه دستگاه ها به صورت مشابه پیاده سازی خواهد شد؟

هر سازمان برای شروع طرح معماری باید متناسب با شرایط، نیازمندی و بلوغ سازمانی خود اقدام به تعیین محدوده و شرح خدمات معماری نماید(این موضوع در روش توسعه معماری نیز توضیح داده شده است). لذا اگرچه کلیت چارچوب مشخص و لازم الاجرا است اما جزئیات و نحوه استفاده از آن متناسب با شرایط تعیین خواهد شد.

 

چگونه میتوان در توسعه و بروزرسانی چارچوب مشارکت نمود؟

کلیه علاقمندان میتوانند در توسعه و تکمیل چارچوب همکاری کنند، بدین منظور لازم است نظرات فنی و کارشناسی در خصوص هرکی از اجزاء چارچوب از طریق پست الکترونیکی info@ieaf.ir به اطلاع متولیان رسانده شود.

 

پیوست‌ها



قوانین و اسناد بالادستی

اطلاعات تماس


صفحات مرتبط