راهبری تحولات دیجیتال از راهبردهای کلان سازمان فناوری اطلاعات ایران است
راهبری تحولات دیجیتال در دولت و رگولاتوری فناوری اطلاعات از راهبردهای کلان سازمان فناوری اطلاعات ایران در دولت سیزدهم است.
راهبری تحولات دیجیتال از راهبردهای کلان سازمان فناوری اطلاعات ایران است. راهبری تحولات دیجیتال در دولت و رگولاتوری فناوری اطلاعات از راهبردهای کلان سازمان فناوری اطلاعات ایران در دولت سیزدهم است.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان فناوری اطلاعات ایران، ساعات ابتدایی صبح کاری امروز، دکتر عیسی زارعپور در سالن فیروزهای ساختمان مرکزی سازمان حضور یافت و به تبیین راهبردهای کلان سازمان فناوری اطلاعات در دولت سیزدهم و همچنین جایگاه مطلوب آن پرداخت. وی در ابتدا ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس، یادی از شهدای دفاع مقدس و به ویژه شهدای خانواده ارتباطات نمود و از تلاشهای سازمان فناوری اطلاعات ایران جهت انجام ماموریتهای محوله تشکر و قدردانی کرد و از اعتقاد رییس جمهور نسبت به جایگاه مهم فناوری اطلاعات یاد نمود و بیان داشت: در حال حاضر و با توجه به شرایط کرونا، کلیه شئونات زندگی مردم به فناوری اطلاعات گره خورده است. به طوری که حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات به پیشران دولت تبدیل شده و از بحثهای اقتصادی گرفته تا حوزه فرهنگی، اشتغال و حتی امنیت با این قضیه در ارتباط است. به همین منظور نقش وزارت ICT در این دوره بسیار پررنگ و کلیدی است و ما پذیرفتهایم که راهبر بسیاری از این حوزهها باشیم و برای نیل به این هدف باید اقداماتی را انجام دهیم.
وی با بیان این مهم که وزارت ارتباطات پیگیر ساز و کارهای قانونی و حقوقی حوزههایی است که در آن به عنوان راهبر شناسایی شده، گفت: عصر حاضر، دوران حکمرانی پلتفرمهایی است که دارای کاربران فعال هستند و ما درصددیم از این فرصت استفاده کنیم تا بتوانیم راهبردهای خود را محقق سازیم.
اما بخش قابل توجهی از اظهارات یکی از مهمترین وزرای دولت سیزدهم، معطوف به ماموریتهای سازمان فناوری اطلاعات ایران بود که آن را نیازمند بازنگری ارزیابی کرد. دکتر زارعپور در نخستین دیدار رسمی خود از این سازمان، خواستار نظرخواهی از مدیران قبلی و فعلی سازمان به منظور بررسی ماموریتها، اولویتها و حل چالشها شد و خاطرنشان ساخت: شبکه ملی اطلاعات به معنای همه لایههایی که وجود دارد، از ماموریتهای اصلی ما در دوره جدید است. سازمان فناوری اطلاعات ایران نیز بازوی اصلی شبکه ملی اطلاعات در لایههای غیرزیرساختی است و میبایست در بازنگری ماموریتها به عنوان یک متولی و نه متصدی، این امر مورد توجه قرار بگیرد. طرح کلان معماری شبکه ملی اطلاعات پاسخگوی کلیه نیازهای موجود نیست. لذا برای این که بتوانیم به راهبر تحول دیجیتال و راهبر خدمات الکترونیکی تبدیل شویم، نیارمند بازنگری جدی هستیم تا بر اثر آن بتوانیم وظایف خود در قبال شبکه ملی اطلاعات را ایفا نماییم.
اما راهبرد بعدی مورد اشاره توسط دکتر زارعپور، رگولاتوری در حوزه فناوری اطلاعات توسط این سازمان بود. وی در این زمینه تصریح داشت: رگولاتوری در حوزه فناوری اطلاعات از خلاهای موجود در این حوزه است و این سازمان همان طور که در اساسنامه آن نیز آمده، می بایست به رگولاتوری فناوری اطلاعات نیز بپردازد. در حوزه بازنگری در ساختار نیز با تشکیل کمیتهای به این موضوع پرداخته شود و در صورت نیاز نمایندهای از وزارت ارتباطات نیز در آن حضور یابد.
وی در خاتمه یادآور شد، ماموریت ما در دوره جدید وزارت ارتباطات این است که پیشران خدمات رسانی فناورانه در کشور باشیم و با راهبری ارایه خدمات، ضمن ارتقای کیفیت و متنوعسازی سبد خدمات، مردم را به استفاده از آن ترغیب نماییم، به طوری که طعم شیرین استفاده از فناوری را به صورت واقعی بچشند.
این دیدار، همچنین شاهد ارایه گزارشی با موضوع «فعالیتها و اقدامات سازمان فناوری اطلاعات ایران» بود که محسن نادریمنش که عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات ایران است و به تازگی حکم سرپرستی با امضای وزیر را دریافت نموده است، آغازگر آن بود. پس از ارایه گزارشی با محوریت اقتصاد دیجیتال، وضعیت تکالیف ابلاغی به سازمان، راهبردهای اصلی سازمان با تمرکز بر کسب و کارهای داده محور و نیز ساختار و تشکیلات توسط سرپرست سازمان، هر یک از معاونان، رییس مرکز برنامهریزی و نظارت راهبردی فناوری اطلاعات و اعضای هیات عامل به ارایه گزارش فعالیتها و اقدامات مرتبط پرداختند.
پس از اتمام دیدار رسمی با مدیران سازمان فناوری اطلاعات، دکتر زارعپور به اتفاق هیات همراه، از طبقات مختلف این سازمان بازدید نمود و ضمن صحبت با همکاران این سازمان، خواستار طرح نکته و یا نقطه نظرات آنها شد.