سال سرمایه گذاری برای تولید
EN
صدر در آیین گشایش قاصدک:

به دنبال تصدی‌گری نیستیم، هدف ما تعالی حوزه فناوری اطلاعات است

معاون وزیر ارتباطات تاکید کرد که سازمان فناوری اطلاعات ایران به دنبال تصدی‌گری نیست و وظیفه اصلی آن، ریل‌گذاری و ایجاد فضای رقابتی سالم برای بخش خصوصی است.

در مراسم افتتاحیه شرکت "قاصدک" که با حضور روسای پیشین و کنونی سازمان فناوری اطلاعات ایران برگزار شد، محمد محسن صدر، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات، بر نقش این سازمان در ایجاد بستر مناسب برای رشد و تعالی حوزه فناوری اطلاعات تأکید کرد. وی تصریح کرد که سازمان فناوری اطلاعات به دنبال تصدی‌گری نیست و وظیفه اصلی آن، ریل‌گذاری و ایجاد فضای رقابتی سالم برای بخش خصوصی است.
صدر با اشاره به فرایند یک ساله تأسیس شرکت "قاصدک" و رعایت تمامی موضوعات قانونی با وجود محدودیت‌های تأسیس شرکت در سازمان‌های دولتی، از تلاش‌های صورت گرفته قدردانی کرد. وی افزود: یکی از وظایف اصلی سازمان، سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مورد نیاز توسعه زیست‌بوم سکوهای دیجیتال با مشارکت بخش خصوصی است که "قاصدک" نمونه‌ای از این همکاری‌ها در بستر پیام‌رسان‌های داخلی است.
معاون وزیر ارتباطات بر اهمیت نقش بخش خصوصی در توسعه فناوری اطلاعات تأکید کرد و گفت: دولت نه منابع کافی و نه نیروی متخصص کافی دارد، اما با استفاده درست از ابزارهای حاکمیتی می‌تواند زمینه فعالیت بخش خصوصی را فراهم کند. وی به همکاری موفق بازیگران حوزه پیام‌رسان‌های داخلی اشاره کرد و حمایت منطقی وزارت ارتباطات از این صنعت بومی را یادآور شد.
صدر با بیان اینکه رفع فیلتر یکی از پیام‌رسان‌های خارجی تأثیر منفی قابل توجهی بر پیام‌رسان‌های داخلی نداشته است، افزود: جامعه به دنبال ابزاری است که نیازهای آن را به بهترین شکل برطرف کند و پیام‌رسان‌های داخلی با ارائه خدمات مناسب می‌توانند در این رقابت موفق باشند.
وی شرکت "قاصدک" را نهالی دانست که با حمایت و همکاری بخش خصوصی و سازمان فناوری اطلاعات می‌تواند به درختی تنومند تبدیل شود. صدر با تأکید بر عدم علاقه سازمان فناوری اطلاعات به سهام‌داری در شرکت‌های توسعه‌ای، از آمادگی این سازمان برای خروج از سهام "قاصدک" خبر داد و اعلام کرد که هر مجموعه‌ای می‌تواند به سهام‌داران این شرکت بپیوندد.
معاون وزیر ارتباطات به ناترازی موجود در 5 بخش اشاره کرد و گفت: طرحی به دولت پیشنهاد داده‌ایم که با استفاده از فناوری اطلاعات به رفع این ناترازی‌ها کمک کند. وی همچنین بر اهمیت همکاری با بخش خصوصی در بخش ابر دولت تأکید کرد و گفت: هرگاه دولت با ملاحظات دقیق و درست عقب‌نشینی کرده، به موفقیت رسیده است.
در پایان، صدر به تکالیف وزارت ارتباطات در حوزه هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر یک کار ملی در این حوزه در حال شکل‌گیری است و نقش وزارت ارتباطات در ایجاد زیرساخت‌های پردازشی و نیز رگولاتوری و توسعه پلت فرمها با همکاری بخش خصوصی برای توسعه هوش مصنوعی حیاتی است